Å bråvåkne av blått lynblink med samtidig PANGPANG i svarte natta omkring klokka 6 om mårran . . . ? ! ? . . . det føltes som blinking i alle avslåtte lamper og lys i heimen i januarnatta . . . dette er ikke normalen . . . bare så det er sagt . . . det er faktisk ganske utfordrende . . . og da hendelsen gjentok seg noen minutter senere hoppa Gulars ned fra senga å søkte tilflukt under i tryggheten i ei pappeske (noe han aldri har gjort ved lyn/torden før) . . .

Jeg sto opp og kokte kaffevann og startet PC’n . . . En innomtitt på lightningmaps . org nettsiden viste ingen lyn i sørnorge over hodet eller under bakken og jeg var like rådvill etter at det panga i nattemørket her og tittet ut av vindusglugga på en stjerneklar nattehimmel . . .

Litt mer etterforskning på nettet viste at en meteoritt over sørnorge var registrert hos norskmeteornettverk . no og litt lengre ut på morgenkvisten kom det en registrering til inn på meteornettsiden.

Kan det ha vært meteor her i svarte morgennatta og nedslag i eller eksplosjon over Rygge ? . . . og to ganger med noen minutters mellomrom ? . . .

VelVel . . . heldigvis var strømmen i orden , ingen skader oppdaget i mørket i allfall og kaffevann kunne kokes. Ellers var det sånn ca 4 varmegrader og guffent smeltevær i den nattemørke skogen.

Dagslyset . . .

BILDE: Dagslyset avdekker at snømengden er rikelig selv etter flere døgn med varmt smeltevær . . .